Γυναίκες & Άνδρες Κάθε Ηλικίας

Τα μαθήματα στη σχολή μας γίνονται μεθοδικά με απλές ασκήσεις, ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές την αίσθηση του ανέμου και του σκάφους. Έπειτα, καθώς αυξάνεται η ικανότητα των μαθητών στο χειρισμό και στο ταξίδεμα δοκιμάζουμε πιο δύσκολες ασκήσεις σε πιο δύσκολους καιρούς. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ενημέρωση και απ’ ενημέρωση με τα απαραίτητα στοιχεία θεωρίας, τις σωστές και λάθος ενέργειες που κάναμε για να προχωρούμε πιο γρήγορα. Τελικός στόχος είναι κάποιος που δεν έχει καμία εμπειρία μετά από μερικά μαθήματα να μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια και να καταλάβει πόσα ακόμα έχει να μάθει!

Στο τμήμα αρχαρίων εξασκούμαστε:

  • Στο χειρισμό του σκάφους στροφές, υποστροφές
  • Ταξίδεμα με το τιμόνι και τα πανιά
  • Λειτουργία των πανιών τριμάρισμα
  • Απόπλου κατάπλου χωρίς βοήθεια
  • Αποφυγή σύγκρουσης με άλλα σκάφη (κανόνες της θάλασσας)

και μαθαίνουμε βασικές αρχές αερουδροδυναμικής

Το τμήμα αρχαρίων περιλαμβάνει 16 τρίωρα μαθήματα (σύνολο 48 ώρες) σε διάρκεια λίγο παραπάνω από δύο μήνες Σάββατο και Κυριακή. Αφού ολοκληρώσει κάποιος το τμήμα αρχαρίων μπορεί να συνεχίσει χωρίς προϋποθέσεις στο προχωρημένο και μετά στο αγωνιστικό.

Νέοι κύκλοι μαθημάτων ξεκινάνε κάθε δίμηνο. Αλλά για όσους θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα υπάρχει η δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων.

Έλα μαζί μας να γνωρίσεις τι σημαίνει ιστιοπλοΐα με μικρά σκάφη. Αν η παρέα δεν ενθουσιαστεί όσο εσύ, δεν πειράζει. Στην σχολή μας πάντα θα βρεις κάποιον πρόθυμο για να βγείτε στην θάλασσα χωρίς να το έχεις κανονίσει από πριν.