Τα Σκάφη μας

Ο τύπος σκάφους που χρησιμοποιούμε στην σχολή μας είναι το Lightning. Το Lightning είναι ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 5.8 μέτρων με μετακινούμενη καρίνα (βάρους 60kg) που μαζεύεται εύκολα μέσα στο σκάφος. Για το μέγεθός του είναι σχετικά ελαφρύ (318 kg). Διαθέτει τρία πανιά τη μαΐστρα, το φλόκο και το μπαλόνι. Το επίπεδο κάτω τμήμα του σκάφους βοηθά στη γρήγορη επιτάχυνση και προσφέρει μικρότερη αντίσταση στο νερό για μεγαλύτερες ταχύτητες.

Το Lightning έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο διάσημες και ανταγωνιστικές  κατηγορίες ανά τον κόσμο στα one-design * σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεθνής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF), Lightning υπάρχουν σε περισσότερες από 13 χώρες οι οποίες και συμμετέχουν σε Παναμερικανικά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες. Η κατηγορία έχει μια επαγγελματικά διοικούμενη Ομοσπονδία (ILCA) η οποία είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία των one-design ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Στην Ελλάδα το Lightning ήρθε την δεκαετία του ’60. Μέσα από αυτή την κατηγορία μέχρι και σήμερα έχουν έρθει αρκετές διακρίσεις στην Ιστιοπλοΐα σε διεθνές επίπεδο.

* Μια κατηγορία ιστιοπλοϊκών σκαφών χαρακτηρίζεται One Design όταν όλα τα σκάφη που κατασκευάζονται ακολουθούν το ίδιο σχέδιο και υπάγονται σε αυστηρούς κανόνες που διασφαλίζουν, όσο το δυνατόν, τον ανταγωνισμό με ίσους όρους.

RunN’ Gun

runngunΑυτό το σκάφος είναι το παλαιότερο στον στόλο μας κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του 70’ και το 2014 ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή του! Τώρα ταξιδεύει και πάλι στα γαλαζοπράσινα νερά.

Danger Mouse

dangermouseΤο DangerMouse είναι κατασκευασμένο στην Αμερική από τον Nickels και προστέθηκε στον στόλο μας τον Μάρτιο του 2014 με την βοήθεια της ILCA

Excalibur

excaliburΤο Excalibur είναι το παλαιότερο σκάφος του στόλου μας ναυπηγήθηκε στην Marsala στην Σικελία το 1980 από τον Pelegrino.  Είναι κατασκευασμένο από ξύλο (μαόνι και οξειά). Έχει τρέξει πολλούς αγώνες η τελευταία του διάκριση ήταν η 3η θέση στα Παστικάκεια το 2010.

Juohmaru

excaliburTo Juohmaru ναυπηγήθηκε και αυτό στην Marsala στην Σικελία από τον Pelegrino και είναι πανομοιότυπο σκάφος με το Excalibur μόνο 12 χρόνια νεότερο. Μαζί με το excalibur θεωρούνται συλλεκτικά σκάφη καθώς δεν κατασκευάζονται πια τέτοιας ποιότητας ξύλινα σκάφη.

Cortomaltese

CortomalteseΕίναι ίσως από τα πιο όμορφα σκάφη του στόλου μας, είναι κατασκευασμένο από τον Nickels και προστέθηκε στον στόλο μας τον Ιούνιο του 2014. Στο Πανευρωπαϊκό το καλοκαίρι του 2014 στην Βούλα κατέκτησε την 6η θέση.

At it Again

At it AgainΚατασκευασμένο από τον Nickels ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2014. Είναι αξιόπιστο σκάφος και κατέκτησε την 3η θέση την ίδια χρονιά στην κατηγορία Master’s

Midnight Drift

midnight driftΤο Midnight Drift είναι το νεότερο σκάφος του στόλου μας κατασκευασμένο το 2006 από τα ναυπηγεία Nickels στις Η.Π.Α. είναι πολυεστερικό και πολύ γρήγορο. Έχει πολυάριθμες νίκες στο ενεργητικό και μια από τις πιο σημαντικές είναι η κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2008 στην Ελβετία.

Soling

SolingΤο Soling αυτό το αναστήσαμε και το χρησιμοποιούμε για τις προπονήσεις του αγωνιστικού τμήματος. Είναι καταπληκτικό σκάφος με πάρα πολλές ρυθμίσεις. Το έχουμε “στήσει” με διάφορα σκάφη ανοικτής θαλάσσης και τους έχουμε κερδίσει. Είναι πιο γρήγορο από το Lightning ακόμα και σε μπουνάστα παρά τα 1000kg του.

Jaga

JagaΠολύ γρήγορο και όμορφο σκάφος ήρθε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 στα πλαίσια της υποστήριξης της κλάσης από την διεθνή ομοσπονδία ILCA.

Nexus Light

Nexus LightTo Nexus Light είναι και αυτό από τα πιο καινούργια σκάφη του στόλου μας. Είναι κατασκευασμένο από τον Nickels με το πιο σύγχρονή διαρρύθμιση του deck. Ήρθε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 καιχρησιμοποιείταικάθεΣαββατοκύριακο.

Endevor

EndevorΤο πιο καινούργιο σκάφος στην Ελλάδα ήρθε στην χώρα μας τον Ιούνιο του 2014. Το σκάφος αυτό είναι χορηγία του Lauri Hemming έτσι ώστε να έρχονται Φιλανδικές ομάδες και να κάνουμε μαζί προπονήσεις.

Africa Unite

Africa UniteΤο Africa Unite είναι το φουσκωτό σκάφος που συνοδεύει πάντα τις προπονήσεις μας. Είναι Ιταλικής κατασκευής. Το 2010 του αλλάξαμε μηχανή και τώρα φοράει την τελευταίας τεχνολογίας BF50 D της HONDA. Ακόμη την ίδια χρονιά του αλλάξαμε τα μπαλόνια. Πρακτικά είναι ένα καινούργιο σκάφος.