Ο Γεώργιος Βαρδαξόγλου είναι προπονητής στην Lightning Sailing Academy. Ασχολείται με το άθλημα της ιστιοπλοΐας για περισσότερο από 20 χρόνια.  Ξεκίνησε ως αθλητής στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, όπου και το 2001 κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων της κατηγορίας Lightning. το 2004 συνέχισε την αθλητική του πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέλος της Leeds University Sailing Team. Το 2014 απόκτησε το δίπλωμα προπονητή από την Γ. Γ. Αθλητισμού (Γ' κατηγορίας) και δραστηριοποιείται πλέον ως προπονητής ιστιοπλοΐας.

Ο Γιώργος έχει ιστιοπλοϊκή εμπειρία σε σκάφη τύπου Lightning, 420, Topper, και Laser, και έχει συμμετάσχει σε 4 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Γιώργος είναι κάτοχος  διδακτορικού  διπλώματος (PhD) από  το Πανεπιστήμιο  του  Leeds  στον  τομέα  της  Διοίκησης  της  Καινοτομίας και είναι μέλος του Centre for Technology, Innovation and Entrepreneurship (C-TIE) του Πανεπιστημίου του Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο). Επαγγελματικά, δραστηριοποιείται ως σύμβουλος  Καινοτομίας  και  Επιχειρηματικότητας και ως ερευνητής.